Bentley Map - Basis

Bentley Map is een Geografisch Informatie Systeem (GIS), bedoeld voor organisaties die zich bezighouden met het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van de infrastructuur overal ter wereld. Bentley Map is een applicatie bovenop MicroStation en voegt aan de geavanceerde CAD-mogelijkheden van MicroStation uitgebreide functionaliteit toe op het gebied van het creëren, beheren en analyseren van geografische gegevens en objecten.
 
In deze cursus leert u hoe u Bentley Map kunt gebruiken om GIS-kaarten te creëren en samen te stellen, zoals contourenkaarten, wijk- en gebiedsindelingen, thematische kaarten, maar ook het importeren van BGT data om GIS analyses uit te voeren.
 
U leert te tekenen met bestaande GIS-objecten (features) die vooraf in Bentley Geospatial Administrator zijn gedefinieerd. Daarnaast komen alle overige mogelijkheden van Bentley Map aan bod, zoals het printen met behulp van printkaders, het opschonen van topologie, het gebruiken van andere GIS-bestandsformaten en het uitvoeren van ruimtelijke analyses.
 
(Het definiëren van een XFM-project inclusief features, eigenschappen en plaatsingsmethodes wordt gedaan in Bentley Geospatial Administrator, een apart programma. Dit wordt behandeld in een andere cursus: de cursus Bentley Map Beheerder.)
 
Doelgroep 
Geospecialisten en andere GIS/GEO-gebruikers die willen starten met het gebruik van Bentley Map of al wat verder gevorderd zijn in het toepassen van GIS maar de aansluiting met Bentley Map willen ontdekken en uitbouwen. 
 
Voorkennis 
Praktische ervaring met MicroStation, inclusief het kunnen tekenen en bewerken van elementen. Algemene kennis van Geografische Informatie Systemen en bijbehorende begrippen. 
 
Onderwerpen
De volgende onderwerpen worden behandeld:
  • introductie Bentley Map;
  • andere GIS-bestandsformaten gebruiken (ESRI SHP, MapInfo, Oracle Spatial);
  • een GIS-kaart (map model) creëren, samenstellen en beheren met de Map Manager;
  • features plaatsen en bewerken via de Command Manager;
  • print voorbereiden;
  • topologie opschonen;
  • werken met coördinaatsystemen;
  • analyseren en thematische weergaves maken.
Data Locatie
28 jan, 29 jan Hoofddorp Aanmelden
28 jan, 29 jan 's-Hertogenbosch e.o. Aanmelden
28 jan, 29 jan Almere Aanmelden
Aantal dagen: 
2 dag(en)
Tijd: 
9.30 uur tot 16.30 uur
Prijs per persoon: 
895.00
Niveau: 
Certificaat: 
Bentley / The People Group
Learning units: 
16
Onderdeel van Optimize Us!: 
Ja

Laatste beoordelingen

Nog geen beoordeling geplaatst